Duurzaamheid

Sedummatten kunnen op diversen plekken worden ingezet; als bodembedekker in uw tuin, als groendak af als waterbuffer in uw tuin. De Sedummatten hebben bij aflevering een dekkingsgraad van 80-90%  waardoor deze Sedummatten direct een groen resultaat geven. Sedummatten bestaan uit 8/10 verschillende soorten winterharde Sedumplanten die om beurten in de zomermaanden bloeien. De Sedumplanten zijn gekweekt op  een afbreekbare kokosvezelmat van 80x120cm en is circa 2-3 cm dik en weegt ongeveer 12kg bij aflevering. Sedummatten dienen na levering zo snel mogelijk verwerkt te worden. Geef  Sedummatten 2x per jaar een biologische bemesting om een mooie Sedummat te behouden. Geef  voldoende water bij aanleg en bij lang extreem droog weer.

Sedum planten zijn bewortelde vetplanten van circa 4 tot 5 cm hoog die gebruikt worden als losse planten op een Sedumdak of als bodembedekker in uw tuin.  Wij kunnen  14 verschillende soorten Sedum planten leveren om diversiteit en kleur in te brengen op uw dak of border. In 1 Sedum planten tray zitten 102 stuks Sedumplanten. Voor aanleg van een Sedumdak met Sedumplanten  worden 25 planten gebruikt om 1m² te kunnen beplanten.  Geef  Sedum planten 2x per jaar een biologische bemesting om mooie en sterke planten te behouden. Geef voldoende water bij aanleg en bij lang extreem droog.

Opbouw plat Sedum dak

Een plat Sedumdak is een horizontaal dak waar Sedumplanten op groeien. Deze Sedumplanten zijn winterhard en zijn geteeld op een kokosmat. In deze kokosmat zitten 8-10 verschillende soorten Sedum planten verwerkt. Dit geeft diversiteit aan planten in de Sedummat en er ontstaan diversen bloei periodes in verschillende kleuren op het dak. Een  plat Sedum dak is opgebouwd uit vier verschillende lagen:

Beschermdoek voor het dak

  • Drainagemat dat 6 liter water opvangt per m²
  • Substraat waar het Sedumplanten op groeien
  • Sedummat of Sedumplanten 

 

Neem contact op!

Openingstijden kantoor

 

Onze hoveniers werken van maandag tot en met vrijdag. Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 10:00 uur en 16:00 uur. Kantoor is alleen geopend op afspraak.