Z

Zelkova
Dit gewas wordt meestal als struik geleverd. Snoei de struik op tot boom om te voorkomen dat er al te brede takken dicht bij de grond uit zullen groeien. In een paar jaar tijd kunt u de zijtakken tot op ongeveer 2 m hoogte verwijderen.

Zuurbes (Berberis)
Bedenk al bij de aanschaf van Berberis dat snoeien een onaangenaam karwei is: de stekels die zelfs nog door handschoenen heendringen, veroorzaken al snel kleine ontstekingen aan uw handen. Snoei bij de bladverliezende soorten jaarlijks de oudste takken weg bij de grond. Gebruik hiervoor een takkenschaar zodat u beter bij de binnenste takken kunt komen. Als u Berberis tot haag laat groeien, moet u de struiken twee keer per zomer knippen. Wilt u een laag heggetje dat u hooguit één keer per jaar hoeft te knippen, dan kunt u Berberis thunbergil Nana of Berberis buxilolia ‘Nana’ aanplanten. De snoei van groenblijvende soorten is hetzelfde als die van bladverliezende soorten. Bij de groenblijvers mogen takken ook worden ingekort. Aantasting van de takkenstructuur is immers niet te zien omdat de heesters hun blad behouden. De beste snoeitijd is het vroege voorjaar. U kunt ook direct na de bloei snoeien.

Neem contact op!

Openingstijden kantoor

 

Onze hoveniers werken van maandag tot en met vrijdag. Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 10:00 uur en 16:00 uur. Kantoor is alleen geopend op afspraak.