Tuinaanleg Roermond

Bent u op zoek naar een hovenier in Roermond? Cox Hoveniers is u graag van dienst. Onlangs mochten wij een project realiseren in Roermond. Het ging hierbij om de aanleg van een nieuwe oprit, voortuin en achtertuin. Dit alles bij een nieuwbouw woning. 

Op zoek naar een hovenier voor de aanleg van uw tuin? Bij bestaande bouw of nieuwbouw? We zijn u graag van dienst. Neem contact op voor het maken van een afspraak.

Tuinontwerp Roermond

Bekijk hier het tuinontwerp in PDF. 

Aanleg voortuin Roermond

Wat betreft de bestrating hebben we een oprit aangelegd. Daarnaast hebben we de bestrating achter het huis gerealiseerd conform het tuinontwerp. Als bestrating is gekozen voor 60 x 60 cm tegels in de kleur Cannobio (MBI). Voorbeeld van deze tegel zie onderstaande afbeelding. 

De oprit wordt onderbroken door 2 taxus blokhagen.  De voortuin is aangeplant met siergrassen gecombineerd bloeiende vaste planten. Het geheel wordt omsloten door een beukenhaag. Bij dit project is er van uitgegaan dat het perceel rondom het huis op -30cm wordt opgeleverd. We konden dan gelijk de korrelmix aanbrengen. Extra graafwerkzaamheden waren dus niet nodig.

Aanleg achtertuin project Roermond

In de achtertuin zal dezelfde bestrating worden doorgetrokken in de maat 60x60cm in de kleur Cannobio (zie bovenstaande afbeelding). De staptegels in het Limburgse witgrind zijn stroken van 200cm. x 25cm.  Deze zijn ook in de kleur Cannobio. Als opsluiting van het grind is een Cortenstalen rand aangebracht. Deze cortenstalen rand is gesteld in beton. Zo komt het grind dus niet in de borders terecht. Daarnaast is de belijning van het ontwerp op deze manier goed zichtbaar. Voor de afwatering van de achtertuin is er een drainageslang ingegraven. Deze kan afwateren op het achterliggende talud.

Verhoogde border in L-vorm

Vlakbij het terras, aan het huis, is een verhoogde border in een L-vorm aangelegd. Deze border schermt dan ook het zicht naar de trampoline af. De verhoogde border zal 45 cm hoog worden.  De verhoogde border is met diverse siergrassen aangeplant. De borders worden aangeplant met siergrassen gecombineerd met bloeiende vaste planten. De vaste planten zijn in de kleuren paars, wit en roze. Ook zijn er 2 olijfwilgen op stam geplaatst. Als groene aankleding en om het ruimtelijk effect te versterken is er een gazon aangelegd met graszoden.

Verhoogd vlonder terras

Optioneel is rechts achterin de tuin een verhoogd vlonder terras in het tuinontwerp opgenomen. Op deze manier kan er optimaal worden genoten van de tuin. De vlonder wordt op hardhouten palen bevestigd, zodat het lijkt dat de vlonder zweeft. De planken van de vlonder zijn van IPE- hardhout zonder ribbels.  Dit wordt ook wel buitenparket genoemd. De planken zijn 20cm breed en ‘blind’ geschroefd. De vlonder wordt in een later stadium aangelegd. 

Tuinaanleg met tuinverlichting

Voor extra sfeer in de avonduren worden er grondspots (In-Lite Scope) bij de bomen aangebracht en op een paar punten staande lampen in de borders (In-Lite Live Low). Aan beide zijkanten van de verhoogde border worden 2 wandlampen (In-Lite Wedge Dark) aangebracht voor het aanlichten van het gazon en beplanting in het grind.

Hovenier Roermond?

Woont u in Roermond? Bent u op zoek naar een vakbekwaam hovenier? Cox Hoveniers is u graag van dienst. De voordelen van ons bedrijf: 

  • Er komen vakmensen aan het werk in uw tuin, met kennis van zaken. 
  • Eerlijke en heldere communicatie. 
  • Wij verzorgen het gehele tuintraject. Van tuinontwerp, naar tuinaanleg tot tuinonderhoud
  • Gecertificeerde hoveniers.
  • Hoge klant tevredenheid. Bekijk de recensies van Cox Hoveniers hier

Maak een afspraak met Cox Hoveniers.

Neem contact op!

Openingstijden kantoor

 

Onze hoveniers werken van maandag tot en met vrijdag. Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 10:00 uur en 16:00 uur. Kantoor is alleen geopend op afspraak.