Tuinaanleg Herten - Tuinontwerp, tuinaanleg, tuinonderhoud Roermond

Onlangs hebben we weer een mooi project mogen realiseren. Tuinaanleg Herten, nabij Roermond. Het betrof hier de aanleg van een voortuin en achtertuin. We hebben hierbij eerst een passend ontwerp gemaakt op basis van de wens van onze opdrachtgever. 

Tuinontwerp Herten

Impressie va het tuinontwerp. 

Als tegel is de keramische Concrete look Black 60x60x2cm gekozen. De tegels worden gelegd in monokorn. Dit is een droge mortel, gemaakt van cement geschikt voor het maken van waterdoorlatende gebonden dragende lagen van drainbeton of éénkorrel beton. Kortom een goede basis voor de keramische tegels. Het geheel wordt waterdicht afgevoegd. Het verhoogde terras zal voorzien worden van een traptrede element Milano (zie afbeelding). De traptrede vangt tevens de naast en achterliggende borders op. Voor de afwatering van het pad dat naar het verhoogde terras loopt zal een sleufgoot geplaatst worden. Daarmee wordt het hemelwater afgevoerd. Er is ook een grindstrook opgenomen als onderbreking van de border voor de verhoging.

Er is gekozen voor kunstgras van Tigerturf. Om het kunstgras naast de borders op te sluiten is gekozen voor opsluitbanden van beton (5cm dik), zodat er geen aarde op het kunstgras kan spoelen tijdens een regenbui.

Tuinverlichting

Om extra sfeer in de avonduren te creëren is er voor gekozen om onder de 2 dakplatanen een grondspot van Inlite op te nemen. Daarnaast worden er 2 spots aan de rechterzijde van de verhoging in het grind geplaatst. Daardoor is het hoogte verschil ‘s avonds goed zichtbaar. Verder zijn er twee staande lampjes in de tuin verwerkt. De ene op de hoek van de border bij het terras en de andere  in de linker border. Nu kunnen ze ook op de donkere momenten genieten van de tuin. 

Project Tuinaanleg Herten in uitvoering

Beplantingsplan Tuinaanleg Herten

Voor dit project is ook een beplantingsplan gemaakt. Enkele onderdelen hieruit zijn de volgende werkzaamheden. 

 • Er zijn twee stuks dakplatanen geleverd en geplant. 
 • Er is een beukenhaag geplaatst en een klimop tegen de hekwerken.
 • We hebben de complete beplanting voor de achtertuin geleverd. Deze beplanting hebben we uitgezet zoals aangegeven in het beplantingsplan en geplant.
 • Blokhagen zijn door ons aangelpamt en worden vervolgens nog eenmaal model geknipt voor het gewenste resultaat. 
 • Onderdeel van het beplantingsplan was een kant-en-klare hedera haag. Dit is een element van 120 cm breed en 180 cm hoog. Deze is geplaatst voor het afschermen van de duobak.
 • Totaal planten van zes meter taxus als haag met een hoogte van 60 tot 80 cm.

Wilt u ook een beplantingsplan voor uw tuin? Neem dan eens contact met ons op om de mogelijkheden voor uw tuin te bespreken.  

Met dit resultaat beschikt onze klant over een tuin waar ze nog jarenlang met plezier van zullen genieten.

Project realisatie Tuinaanleg Herten

Hovenier Herten?

Woont u in Herten? Bent u op zoek naar een vakbekwaam hovenier? Dan is Cox Hoveniers ook u graag van dienst. De voordelen van ons bedrijf: 

 • Er komen vakmensen aan het werk in uw tuin, met kennis van zaken. 
 • Eerlijke en heldere communicatie. 
 • Wij verzorgen het gehele tuintraject. Van tuinontwerp, naar tuinaanleg tot tuinonderhoud
 • Gecertificeerde hoveniers.
 • Hoge klant tevredenheid. Bekijk de recensies van Cox Hoveniers hier

Maak daarom direct een afspraak met Cox Hoveniers.

Neem contact op!

Openingstijden kantoor

 

Onze hoveniers werken van maandag tot en met vrijdag. Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 10:00 uur en 16:00 uur. Kantoor is alleen geopend op afspraak.