Onlangs hebben wij een prachtig terras met vijver aangelegd in Sittard

Aanleg terras en vijver

Voordat we konden beginnen met het aanleggen van de nieuwe tuin hebben we eerst de oude bestrating en vijver verwijderd en het vrijkomend materiaal afgevoerd. Vervolgens werd er een afvoerpijp gelegd van het bestaande afvoerputje bij de woning naar de nieuwe afvoerdrains. De elektra kabels werden opgezocht en zijn doorgetrokken naar de achterkant van de vijver. Vervolgens hebben we de pompen en verlichting hier op aangesloten. Als de tuin klaar is kan door middel van een afstandsbediening de pompen van de vijver en de verlichting in de tuin bediend worden. Nadat we de vijver opnieuw hadden uitgegraven,  hebben we de vloer van de vijver gestort en zijn de wanden opgetrokken van beton stapelblokken. De vijver is bekleed geworden met rubberfolie. Voor de rand van de vijver en de bovenkant van de muur is gekozen voor een hardstenen vijverrand.

Cox hoveniers tuinaanleg terras en vijver Sittard

De borders hebben we afgewerkt met hardstenen opsluitbanden en gevuld met bemeste teelaarde. De bestrating waar de klant voor heeft gekozen is een Keramische tegel genaamd de  Ceramiek Line Percorsi Pietra di Combe 60x60x2cm . Het voordeel van een keramische tegel is dat het oppervlak een in de tegel geperste structuur heeft waardoor men in natte omstandigheden niet uitglijdt.

Cox hoveniers tuinaanleg terras en vijver Sittard

Om ook ‘s avonds te kunnen genieten van deze sfeervolle tuin hebben we een spot in de vijver bij de waterval aangebracht en een spot tussen de bamboe.

Resultaat van dit project:

 

Neem contact op!

Openingstijden kantoor

 

Onze hoveniers werken van maandag tot en met vrijdag. Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 10:00 uur en 16:00 uur. Kantoor is alleen geopend op afspraak.